Bondora: Kokemuksia ja asiantuntijoiden arvostelu 2024

Bondora
100 - 10000 €Lainamäärä
3 - 60 kkLaina-aika
8,90 - 20 %Korko
Lisätietoja
Vahvuudet
 • Näppärä vertaislaina
 • Ei liitteitä
 • Nopea päätös
Vaatimukset
 • Ikä 18-65 vuotta
 • Ei maksuhäiriöitä
 • Säännöllisiä tuloja

Bondoralta voi saada vertaislainan helposti ja nopeasti.

4 000 € laina 5 vuodeksi maksaa 106,99 € asti kuukaudessa. Todellinen vuosikorko 22,92 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 6 424,70 €, joka sisältää 1 697 € korkomaksuja (14,9 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 577,60 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 150 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 2 424,70 € jos lainaamasi summa on 4 000 €.

Bondora on virolainen vertaislainapalvelu, joka palvelee sekä suomalaisia sijoittajia että suomalaisia lainanhakijoita.

Tässä artikkelissa kerromme, mistä Bondoran lainoissa on kyse.

Alta löydät myös kokoelman Bondora kokemuksia viime vuosilta.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

Minkälaista lainaa Bondora tarjoaa?

Bondora vertaislaina

Bondora välittää 100-10 000 euron lainoja yksityishenkilöiden kesken. Lainalle saa takaisinmaksuaikaa 3 kuukaudesta 5 vuoteen.

Välittömästi tilille tuleva pienehkö laina sopii parhaiten arjen menoreikien paikkaamiseen.

Pientäkään lainaa ei kannata ottaa kilpailuttamatta. Miksi maksaa kallista korkoa ja korkeita kuluja, kun halvempiakin vaihtoehtoja on tarjolla?

Lainankilpailuttaja Zmarta auttaa sinua löytämään halvimman luotonantajan noin 20 vaihtoehdon joukosta.

Lainatarjousten pyytäminen ja vertaileminen ei maksa mitään tai sido mihinkään. Alta näet, mitkä kaikki luotonantajat voivat tarjota sinulle lainaa (matalimmillaan 4,41 % korolla):

Zmarta luotonmyontajat

Vertailu on ohi nopeimmillaan jo minuuteissa, koska tavoitat kaikki luotonantajat yhdellä hakemuksella, mikä käsitellään automaattisesti.

Lisäksi saat lainan tilillesi yhtä nopeasti kuin asioidessasi suoraan kyseisen luotonantajan kanssa.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

Vertaa lainoja helposti netissä ottamalla mittariksi todellinen vuosikorko. Koska se huomioi lainan kaikki kulut, löydät sen avulla kätevästi kaikista edullisimman lainatarjouksen.

Paljonko Bondoran lainan korko ja kulut ovat?

Bondora hakemus

Bondoran vertaislainojen hinnasto:

 • Lainan korko 8,90-20 %
 • Sopimuspalkkio 3,65 % lainasummasta (korkeintaan 150 €), maksetaan laina-ajan päätteeksi
 • Vuosittainen hallinnointipalkkio 3,65 % lainasummasta (korkeintaan 150 €)
 • Vapaaehtoinen B Secure -palvelu 14,99 €/kk
 • Vapaaehtoinen B Secure+ -palvelu 24,99 €/kk
 • Vapaaehtoinen B On Track -palvelu 2,99 €/kk (saat ilmoituksen lainan kuukausierän vastaanottamisesta)

Lainaesimerkki: “4 000 € laina 5 vuodeksi maksaa 106,99 € asti kuukaudessa. Todellinen vousikorko 22,92 %. 5 vuoden ajalta maksettavaksesi tuleva kokonaissumma on 6 424,70 €, joka sisältää 1 697 € korkomaksuja (14,9 % kiinteällä korkoprosentilla) ja 577,60 euron hallinnointimaksun. Lisäksi veloitamme 150 € sopimusmaksun maksettuasi lainasi takaisin. 5 vuoden jälkeen kokonaisveloitukseksi tulee 2 424,70 € jos lainaamasi summa on 4 000 €.

Joudut aktivoimaan B Secure- tai B Secure+ -palvelun, jos haluat esimerkiksi vaihtaa eräpäivää, lyhentää maksuaikaa tai pitää lyhennysvapaata.

Meidän mielestämme rahoituslaitoksen ei pitäisi veloittaa tällaisista asioista etenkään, kun lainan hallinnointikulut ovat korkeimmat lain sallimat.

Bondoralta saamamme lainatarjous noin vuosi sitten oli tällainen:

Bondora lainatarjous

Nimelliskorko oli 10 % ja todellinen vuosikorko 24,57 %. Kolmen vuoden aikana olisimme maksaneet 6000 euron lainaa takaisin yhteensä 8302,86 eurolla.

Bondoran lainatarjous oli voimassa vain 24 tuntia. Yleensä tarjoukset ovat voimassa noin kuukauden, sillä ei ole vastuullista pakottaa lainanottajaa kiirehtimään päätöstään.

Kuka voi saada lainaa Bondoralta?

Bondora hahmoVoit saada lainan Virosta Bondoran kautta, jos:

 • Olet 18-65-vuotias
 • Asut pysyvästi tai ensisijaisesti Suomessa
 • Sinulla on säännölliset ja riittävät tulot
 • Sinulla on puhtaat luottotiedot
 • Sinulla ei ole rahapeliongelmia

Tulosi ja menosi tarkastetaan automaattisesti tilitapahtumistasi, jos annat luvan niiden skannaamiseen.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

Millaisia kokemuksia Bondorasta löytyy?

Kahlasimme läpi suuren määrän Bondora kokemuksia aina vuodesta 2014 asti.

Asiakaspalautteita on helppo löytää, onhan jo 1 422 351 ihmistä saanut lainan Bondoran kautta (tieto tarkastettu 10.2.2024).

Arvioiden mukaan Bondorassa on parasta se, että siltä saa lainaa helposti:

 Lainaa saa helposti ja paljon työttömänäkin. Kauheat korot ja jos haluaa esim. siirtää eräpäivää niin pitäisi maksaa jotain 15e kuussa lisäpalvelusta.” (Vauva.fi)

“Kaiken kaikkiaan olin todella vaikuttunut Bondoran ammattimaisesta toiminnasta ja sujuvasta prosessista.” (Reviewsbird.fi)

“No kokeilin ja sain 10 000€ lainan auton hankintaan Bondoralta, mutta korko ei ihan mainostettu ollut. Kokemukset kuitenkin positiivisia tähän asti.” (Fiksukuluttaja.fi)

Trustpilot-arvostelusivustolta löytyy melko hyviä kokemuksia Bondorasta, sillä 7638 arvion yleisarvosana on “hyvä”.

Bondora Trustpilot

Erityisen huonoja Bondora kokemuksia löytyy Google-arvosteluista.

Bondora palvelu kokemuksia

Vuosina 2014-2015 suomalaisilla vaikuttaa olleen paljon teknisiä ongelmia Bondoran verkkosivuston kautta. Ongelmia esiintyy edelleen.

Bondoran lainan hintavuus ei ole jäänyt suomalaisilta huomaamatta:

 “Todella outo paikka tämä Bondora. Hain 8000 euroa ja sain alustavan tarjouksen, että maksaisin 60 kuukautta 500e/kk lainaa takaisin. Tekee mielestäni aika paljon korkoja kun lähdetään laskemaan. Taidanpa hakea lainani muualta.” (Suomi24.fi)

Sijoittaja-asiakkailla on huomattavasti parempia kokemuksia. Sijoitukset voi hajauttaa eri lainoihin ja jäädä sitten odottamaan melko tasaista tuottoa (kuten tässä: “salkkuni takoo yli 20% tuottoa”).

Bondora ei kuitenkaan ole mikään kultakaivos, sillä tuotto voi jäädä pieneksi tai jopa negatiiviseksi, jos lainaajat jättävät lainansa maksamatta.

Kuten Samuli Knüpfer ja Vesa Puttonen kirjassaan Moderni rahoitus (2004) toteavat, rahoitusmarkkinoilla on valtavasti toimijoita, ja kilpailu tekee helppojen rahantekotilaisuuksien löytämisen vaikeaksi.

Suositteleeko Vertailelainoja.fi Bondoraa?

Bondora Linkedin

Omat kokemuksemme Bondorasta eivät ole sieltä parhaasta päästä, vaikka Bondoralta olisikin järjestynyt jo useaan kertaan pikavippi heti tilille.

Bondoran sivuilta on ensinnäkin vaikea löytää tietoa.

Toisekseen Bondora on rikkonut luottojen hintasäätelyä laskemalla koron alkuperäisestä lainamäärästä ja tarjoamalla luottosuhteen osia maksullisina lisäpalveluina (lähde: KKV.fi 14.6.2022).

On vaikea luottaa lainvastaisesti menettelevään luottoyhtiöön, vaikka se onkin saanut Virossa vahvimman luottoluokituksen vuonna 2023 ja vaikka se on samana vuonna päässyt maailman 200 parhaan fintech-yrityksen luetteloon.

Suosittelemme kilpailuttamaan lainan ennen lopullista päätöstä ja tutustumaan huolellisesti näin saatuihin lainatarjouksiin.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

Erityisen huolellisesti ehdot kannattaa lukea ennen Bondoran lainatarjouksen hyväksymistä.

Miten saan Bondoralta halvimman mahdollisen lainan?

Vastoin mainoslausettaan Bondora ei välttämättä päihitä pankkiasi. Oma pankkisi tai jokin nettipankki voi olla paljon edullisempi kuin Bondora.

Zmarta auttaa sinua löytämään lainan parhailla ehdoilla, sillä se laittaa Bondoran kilpailemaan sinusta yhdessä muiden luotonantajien kanssa.

Sinun tarvitsee vain täyttää yksi ilmainen ja ei-sitova lainahakemus ja odottaa pari minuuttia nähdäksesi, minkä luotonantajan lähettämä tarjous on paras.

Näin se käy:

 1. Mene osoitteeseen Zmarta.fi
 2. Täytä lainahakemus (lainasumma 500-60 00 euroa, laina-aika 1-20 vuotta)
 3. Zmarta toimittaa hakemuksen heti Bondoralle ja muille kumppaneilleen
 4. Vertaa tarjouksia, mitkä valmistuvat parissa minuutissa
 5. Saa lainasumma tilillesi nopeimmillaan saman tien
Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

Usein kysytyt kysymykset

Mikä yritys omistaa Bondoran?

Bondoran lainat välittää Bondora AS, Suomen sivuliike. Lainaajat ovat yksityishenkilöitä, jotka ovat sijoittaneet rahaa Bondora-palveluun. Bondora hoitaa kaikki käytännön asiat lainaajien ja lainanhakijoiden välillä.

Onko Bondoralla hyvä maine?

Bondora on rikkonut kuluttajaluottojen hintasäätelyä. Lisäksi se pyytää maksua palveluista, mitkä ovat yleensä maksuttomia. Netistä löytyy paljon huonoja Bondora kokemuksia, joten meidän mielestämme Bondoran maine ei ole erityisen hyvä.

Miten saan yhteyden Bondoran asiakaspalveluun?

Bondoran asiakaspalveluun saa yhteyttä yhteydenottolomakkeella (bondora.fi) tai sähköpostitse (asiakaspalvelu@bondora.com). Tiedusteluihin vastataan 7 kielellä (myös suomeksi) arkisin kello 9-17.

Kauanko Bondora on toiminut?

Bondora AS on toiminut Virossa vuodesta 2008 lähtien. Bondora alkoi tarjota lainaa suomalaisille vuonna 2013. Suomen sivuliike perustettiin vuonna 2015.

Soveltuuko Bondoran laina yritystoiminnan aloittamiseen?

Yrityksen perustamista suunnitteleva joutuu usein ottamaan tarvittavan lainan omiin nimiinsä. Bondoralta voi saada enintään 10 000 euron kertalainan, mikä voi olla liian pieni (ja kallis) aloittavan yrittäjän tarpeisiin.

Katso korkotiedot myös näiltä pankeilta

TF Bank
TF Bank
TF Bank tarjoaa suomalaisille sekä vakuudetonta lainaa että korkeakorkoista säästötiliä. Ennen kuin haet lainaa tältä ruotsalaispankilta, lukaise alta suomalaisten TF Bank kokemuksia. Kerromme alla myös kaikki ...
Lue lisää
Avida Finans
Avida Finans
Avida Finansilta voi hakea vakuudetonta lainaa jopa 25 000 euroon asti. Ensiksi kannattaa lukaista alta kaikki tärkeimmät tiedot tästä rahoituslaitoksesta. Olemme koonneet alle myös Avida Finans ...
Lue lisää
BigBank
BigBank
Bigbank on virolainen pankki, jonka palveluvalikoima kattaa sekä vakuudettomat lainat, säästötilit, määräaikaistalletukset että autojen osamaksurahoitukset. Kokosimme tähän artikkeliin kaikki tärkeimmät tiedot Bigbankin ...
Lue lisää