Anyfin kokemuksia: Tässä 5 HYVIN tärkeintä asiaa lainan yhdistelijälle 2023

Anyfin on kulutusluottolaitos, joka jälleenrahoittaa asiakkaidensa luottokorttivelkoja, osamaksusopimuksia ja pikavippejä.

Aktiivinen markkinointi ja yhteistyö tunnettujen somevaikuttajien kanssa ovat saaneet aikaan sen, että yhdellä jos toisella on Anyfin kokemuksia, vaikka tämä ruotsalaislähtöinen palvelu alkoi toimia Suomessa vasta vuonna 2019.

Tämän artikkelin luettuasi tiedät, onko Anyfin huijaus vai luotettava ja miten palvelu toimii.

Kerromme myös sen, miksi emme suhtaudu Anyfiniin täysin varauksetta, ja mitkä ovat mielestämme sille parempia vaihtoehtoja.

1. Minkälaista lainaa Anyfin tarjoaa?

Anyfin on kyllä virallisesti kulutusluottolaitos, mutta se ei tarjoa tavanomaisia kulutusluottoja.

Anyfin ei myöskään varsinaisesti yhdistä lainoja, sillä lainanhakijalla on jatkossakin yhtä monta lainaa kuin ennen palvelun käyttämistä.

Anyfinin missio on lainan tai lainojen uudelleenrahoitus niin, että jokaisen velan todellinen vuosikorko on jatkossa edullisempi, ja että saat jatkossa vain yhden laskun per kuukausi.

Et saa lainasummaa missään vaiheessa tilillesi, sillä Anyfin maksaa vanhat velkasi puolestasi.

Voit hakea jälleenrahoituslainaa 20 000 euroon asti. Erilaisia luottoja ja osamaksusopimuksia voi olla vaikka kymmenittäin, kunhan niiden yhteissumma on korkeintaan 20 000 €.

Pienin jälleenrahoitettava luotto on tällä hetkellä 10 €.

Anyfinin lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat 1 ja 10 vuoden välillä. Lainojesi takaisinmaksuajat eivät pitene Anyfiniä käytettäessä, mutta laina-ajan lyheneminen on mahdollista.

Varmistimme asian Anyfinin asiakaspalvelusta:

anyfin asiakaspalvelu

2. Anyfinin korko ja kulut?

Anyfin uudistaa sivustoaan ja hinnastoaan melko usein.

Jälleenrahoituslainan hinnasto juuri nyt:

 • Lainan korko 6,48-19,00 %
 • Tilinhoitomaksu 0 €/kk
 • Avausmaksu 0 €

Huomaathan, että jokaisen jälleenrahoittamasi luoton korot ja kulut voivat olla erilaisia, vaikka voitkin maksaa jokaisen luoton samalla laskulla.

Korot ja kulut ovat kuitenkin edullisempia kuin aiemmin, sillä jos Anyfin ei voi madaltaa lainasi todellista vuosikorkoa, se ei tee sinulle tarjousta.

Luottokustannusten madaltaminen vaikuttaisi kuitenkin yleensä onnistuvan, ainakin jos netissä jaettuja Anyfin kokemuksia on uskominen.

Vasta lainahakemuksen lähetettyäsi saat tietää, millaista jälleenrahoitusta voisit saada.

Anyfinin tekoälyä hyödyntävä teknologia laskee yksilöllisen koron jälleenrahoitettavien lainojen ja sinun taloudellisen tilanteesi perusteella.

3. Kuka voi saada lainaa Anyfiniltä?

Anyfin ei ole asettanut kovin tarkkoja vaatimuksia lainanhakijoilleen.

Riittää, että lainanhakija:

 • On täyttänyt 18 vuotta
 • Omaa puhtaat luottotiedot

Kun kysäisimme asiaa Anyfinin asiakaspalvelusta, meille kerrottiin, että lainanhakijalla on oltava jonkinlaisia tuloja, joilla hän voi hoitaa Anyfin-lainan takaisinmaksun.

Anyfin vaatimattomat vaatimukset voisivat selittyä sillä, että suurinkin jälleenrahoituslaina on vain 20 000 €.

Asiaan saattaa vaikuttaa myös se, että olet jo läpäissyt yhden tai useamman luotonantajan luottokelpoisuusarvioinnin, koska sinulla on lainaa vanhastaan.

Se, ettei sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä, kertoo siitä, että sinulla on maksukykyä sekä olemassa olevien lainojesi että muiden kulujesi hoitamiseen.

4. Anyfin vastaan tavallinen lainojen yhdistäminen?

Emme pidä Anyfinin jälleenrahoituspalvelua yhtä hyvänä kuin huolellisesti tehtyä lainojen yhdistämistä.

Yhdistelylainan avulla voi oikeasti yhdistää kaikki entiset lainat, eikä pitää niitä erillään (niin kuin Anyfinillä käy).

Kun kilpailuttaa järjestelylainan useiden (jopa kymmenien) pankkien kesken, pääsee vertaamaan korot huolellisesti. Anyfinilla on vain yksi rahoittaja eli Erik Penser Bank, jota emme tunne.

Vaihtoehtoja yhdistämislainan kilpailuttamiseen on useita.

Olemme kuitenkin havainneet tilastoistamme ja lukijoidemme palautteiden perusteella, että Zmartan lainojen yhdistely toimii erityisen hyvin.

Tekemällä vain yhden hakemuksen, saat yhdistelytarjouksen muun muassa näiltä pankeilta (klikkaa kuvaa ja skrollaa alas niin näet koko listan).

Zmarta luotonmyontajat

Tässä keskeiset edut verrattuna Anyfiniin:

 • Lainaa voi hakea 60 000 euroon asti (Anyfinilla vain 20 000 euroon)
 • Laina-aika voi olla 15 vuotta (Anyfinilla 10 vuotta)
 • Pääset vertailemaan noin 20 pankin tarjoukset (Anyfinilla yhden)

Kaiken lisäksi hakeminen on ilmaista, eikä tarjouksiin tarvitse tarttua, mikäli korot eivät ole niin matalat kuin haluaisit niiden olevan.

Palvelu on siksi niin ylivoimainen, koska sen avulla voi periaatteessa vain “tarkistaa” eri pankkien korot. Hae, katso tarjoukset ja päätä sitten, yhdistätkö lainasi ja osamaksusi vai et.

Huomasimme tätä kirjoittaessa, että muutamat muut taloussivustot suosittelevat Anyfinin sijaan Zmarta-palvelua.

Luimme esimerkiksi Fiksukuluttaja-blogin kokemuksia Anyfin-palvelusta ja siellä argumentoitiin, miksi kannattaa käyttää kyseistä palvelua Anyfinin sijaan.

Keskeisin syy on se, että sillä on tällä hetkellä kaikken eniten pankkeja kumppaneina kilpailutuksessaan. Mitä väliä? No, kaikkein parhaat todennäköisyydet saada edullinen yhdistelyluotto.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen

5. Anyfin on ruotsalainen fintech-yritys

kuvitus
Kuvakaappaus Anyfin sivustolta

Anyfin aloitti Ruotsissa vuonna 2018. Sen perustajat ovat Mikael Hussain, Filip Polhem ja Sven Perkmann, joilla on kokemusta isoista ja nimekkäistä yrityksistä, kuten Spotify, Klarna ja iZettle (nykyään Zettle).

Jo seuraavana vuonna tämän fintech-yrityksen toiminta laajeni Suomeen. Toiminnan aloittaminen Suomessa tapahtui siis yhtä aikaa korkolain uudistuksen kanssa.

Kulutusluottojen maksimikoroksi asetettiin tuolloin 20 %, mutta Anyfin katsoi, että suomalaisilla oli edelleen ylihintaisia luottokortteja, osamaksusopimuksia ja pienlainoja.

Anyfin AB filial i Finland eli Anyfinin sivuliike Suomessa on kaikkien lakipykälien mukaan toimiva rahoituslaitos, mitä valvovat kuluttaja-asiamies ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto sekä Suomen Finanssivalvonta.

Anyfinin sivustolla ei mainita sitä, kuka on varsinainen luotonantaja. Kauppalehden tietojen mukaan pankkipartnereita olisivat vuonna 2019 olleet Svea Ekonomi ja Erik Penser Bank.

Huhujen mukaan yhteistyö ruotsalaisen Svea Ekonomin kanssa olisi päättynyt, mutta Erik Penser Bank AB saattaa edelleen olla mukana toiminnassa.

Arvopaperi-lehden mukaan Erik Penser AB on yksityisomisteinen, vuonna 1994 perustettu ruotsalaispankki, joka on johtava Certified Adviser -palveluiden tarjoaja pohjoismaisille Nasdaq First North -listatuille yrityksille.

Meidän kokemuksia Anyfinistä

Anyfinissä ei varsinaisesti ole mitään vikaa – etenkään nyt, kun se on muuttunut läpinäkyvämmäksi ja alkanut antaa hieman enemmän tietoa lainoistaan.

Aiemmin oli todella hankalaa saada tietää, millaisella korolla lainaa saattoi saada, tai mikä oli pienin haettava jälleenrahoituslaina.

Anyfin on selkeästi suunnattu nuorille aikuisille, jotka haluavat hoitaa asiansa mobiilisovellusten avulla.

Anyfinin sovelluksen voi ladata ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -kaupasta, mutta halutessasi voit käyttää Anyfiniä myös tietokoneen selaimella.

Testimme perusteella Anyfinin jälleenrahoituspalvelu toimii näin:

 1. Avaa sovellus tai selainversio ja valitse ”Aloita tästä”
 2. Valitse listasta nykyinen luotonantajasi
 3. Ota valokuva laskusta ja lataa se palveluun
 4. Toista tarpeeksi monta kertaa, kunhan luottojen yhteissumma on alle 20 000 €
 5. Vastaa kuukausittaisen bruttopalkkasi määrää koskevaan kysymykseen
 6. Anna joko sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi
 7. Suostu muiden luottojesi tietojen tarkasteluun
 8. Odota lainatarjousta, minkä luvataan tulevan muutamassa minuutissa (meillä meni viikonlopun yli)
 9. Jos hyväksyt tarjouksen, Anyfin maksaa luotot puolestasi, ja jatkossa saat vain yhden laskun kuukaudessa
 10. Jotta muistat maksaa Anyfinin lähettämän laskun, saat siitä puhelinmuistutuksen

Jos sinulla ei ole osamaksusopimuksesta paperilaskua, voit ottaa kuvakaappauksen sähköisestä laskusta tai jostain muusta dokumentista, mistä selviävät velan kokonaismäärä sekä sen kulut.

Anyfin yhdistelee esimerkiksi Bank Norwegianin, Resurs Bankin ja Vippi.fi:n myöntämiä lainoja sekä osamaksusopimuksia.

Voit hakea jälleenrahoitusluottoa myös kaikkien kivijalkapankkien myöntämien luottokorttien velkasaldoille ja yhdistää luottokorttivelat. Anyfin voi maksaa velkasaldon pois, mutta se ei irtisano luottokorttiasi.

Anyfin-lainan hakuprosessi on suorastaan hämmentävän helppo. Yhtä lyhyitä ja yksinkertaisia hakemuslomakkeita tarjoavat lähinnä pikavippipaikat.

Me emme ehtineet saada tämän enempää Anyfin kokemuksia, sillä maanantaina tullut sähköposti kertoi, ettei Anyfin voinut madaltaa luottokorttilaskumme todellista vuosikorkoa.

Kiinnostuimme kuitenkin Rahat-palvelusta, minkä Anyfin lanseerasi kesällä 2021. Se mahdollistaa kuukausitilausten, kuten lehti- ja suoratoistopalveluiden hallinnoimisen.

Näet, mihin rahasi kuluvat, ja voit peruuttaa tilauksia suoraan sovelluksesta käsin.

Anyfin-sovelluksesta löytyy myös vinkkejä ja ohjeita parempaan taloudenhallintaan.

Millaisia Anyfin kokemuksia netistä löytyy?

anyfin kuva
Kuva Anyfinin verkkosivustiolta

Netin keskustelu- ja arvostelupalstoilta löytyy koko ajan enemmän Anyfin kokemuksia, sillä laina-asiakkaiden määrä on viime aikoina lisääntynyt tunnettuuden parannuttua.

Vuoden 2020 keväällä Anyfin kertoi, että asiakkaiden lainojen todelliset vuosikorot ovat laskeneet sen avulla keskimäärin 64 %, minkä arvioitiin tarkoittavan lähes 10 miljoonan euron säästöjä.

Vuonna 2023 Anyfin kertoo pudottavansa lainojen kuluja keskimäärin 39 % (ja että asiakaskohtainen säästö on ollut keskimäärin 498 €).

Asiakaskohtaisesta säästösummasta puhuminen tuntunee helpommin lähestyttävältä lainanhakijalle, jolla ei ole lainaa miljoonien, vaan ehkä parin tuhannen euron edestä.

Anyfin on kerännyt valtavasti positiivista palautetta. Ohessa muutama ote:

”Luulen tän olevan eka kerta kun mulla ei ole sellaista fiilistä, että jotain on piilotettu pikkuprinttiin.”

”Voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä helposti ilman turhaa säätämistä”

”Lainan siirto Anyfinille onnistui muutamassa tunnissa. Vuosikorko laski kaksinkertaisesti verrattuna edelliseen lainanantajaan.”

”Toimii, just like it should.”

Korkojen ja kulujen laskemisella syntyneet säästöt kannattaakin kanavoida ylimääräisiin lainanlyhennyksiin, sillä siten voi säästää vieläkin enemmän. Mitä lyhyempi laina-aika, sitä vähemmän maksat lainanhoitokuluja.

Huonoina puolina nettikeskusteluissa nostettiin esiin esimerkiksi lainasumman pienuus sekä se, että Anyfinin lukuisat someyhteistyökuviot koettiin ärsyttäviksi.

”Harmi, että lainasumman maksimi on 10 000e, olisi ollut käyttöä suuremmalle.”

“Somevaikuttajat tyrkyttää Anyfiniä .En periaatteesta käytä”

”Kaikki meni hyvin muuten paitsi: olisin halunnut nähdä sopimuksen kokonaisuudessaan ennen hyväksymistä.”

”Prosessi oli helppo mutta nyt jälkikäteen huomasinkin että en tule säästämään tällä euroakaan, vaikka toisin annettiin ymmärtää.”

Anyfin on tehnyt kaupallista yhteistyötä esimerkiksi Valeäiti-blogin ja Eino Nurmiston kanssa.

Tarkasta ajantasaiset ehdot Anyfinin omilta verkkosivuilta, sillä palveluehdoissa on voinut tapahtua muutoksia viimeisen päivityksemme jälkeen.

Zmarta

Zmarta kilpailuttaa kaikkein eniten pankkeja! Löydä halvin lainatarjous tästä »

Siirry hakemukseen